Pentueet
PENTUEET

1. PENTUE

Diivan ja Figon pentue syntyi 31.3.2006. Enkeli oli saatellut pienokaiset autuaammille metsästysmaille jo ennen syntymää. Ainoastaan yksi pentu sai mahdollisuuden jäädä tänne meidän kanssamme. Tämä pikkuruinen, Witty Whisks One And Only, painoi syntyessään vain 202 grammaa.

Ympärivuorokautisen "tehohoitomme" ja Diivan hellän hoidon avulla saimme pennun pysymään hengissä. Jouduimme ruokkimaan sitä viikon ajan mahaletkulla, koska pentu ei jaksanut imeä nisää itse, kuin pienen hetken. Se kuitenkin vahvistui ja alkoi kasvamaan. Diiva ei päästänyt pentua silmistään hetkeksikään, olihan se ainoa hauva-vauva, joka sille jäi hoidettavaksi.

6 vuorokauden ikäisenä pennulle tuli vielä silmätulehdus. Silmät eivät olleet vielä avautuneetkaan. Oikea silmä on silmätulehduksen takia todennäköisesti osittain näkökyvytön. Varmuuden siitä saamme kunhan aikaa kuluu ja tiedämme miten paljon silmä on itseään korjannut.

Diivalla itsellään ei ollut tämän epäonnisen synnytyksen aikana mitään hätää. Kovasti se itki kuolleiden pentujen perään ja oli muutaman päivän masentunut, mutta mitään terveydellistä vaaraa sillä ei ollut. Saammekin olla kiitollisia, että emme menettäneet samalla kertaa vielä emääkin. Se kun kuitenkin on se kaikkein tärkein.

Eläinlääkärikään ei osannut yhtään sanoa, mikä pentujen kuoleman olisi aiheuttanut. Emä kuitenkin on ollut terveenä ja oli koko kanto-ajan hyvässä kunnossa. Sitä vaan saattaa sattua kaikenlaista, kun on kyse eläimistä.

Diivalla tehdään kyllä uusi pentue, kunhan aikaa kuluu. Sen on saatava uusi mahdollisuus olla äitinä. Se hoiti pentuaan kyllä niin tunnollisesti ja hellästi, että oli onni, että sille jäi edes tämä yksi pikkuinen hoidettavaksi.

Nyt on pentu jo kasvanut "isoksi" ja oikeaksi pikku-riiviöksi. Se on villi kuin mikä, eikä uskoisi, että sen henkiinjääminen oli niin epävarmaa ja niin suuren työn takana. Näyttelykoiraa siitä tuskin tulee, mutta kotikoiranakin se tulee saamaan meiltä kaiken saman huolenpidon ja hoidon, niin kuin toisetkin koiramme. Rakkautta tulee riittämään kaikille punanutuille nyt ja tulevaisuudessa, vaikka lauma kasvaisikin.

Tyttäremme Nella on jo pitkään toivonut itsellen omaa setteriä ja niin Witty Whisks One And Onlysta tuli hänen koiransa. Nimeksi Nella antoi pennulle Daniela. Uskonpa, että pentu tulee olemaan hyvissä, joskin nuorissa käsissä. Nella kun täyttää vasta seitsemän vuotta. Punainen kuume on siis tarttunut ainakin yhteen lapseemmekin aivan parantumattomasti!Vanhemmat:
Irish Melody Olympic Gold "Figo"
lonkat C/C
2 x sert

Figo tietokannassaAriellan Brinna Tina "Diiva"
lonkat A/A
6 x SERT, 3 x VSP


Diiva tietokannassa_____________________________________________________

2. PENTUE

DIIVA synnytti 5.5.07 9 pentua, 7 narttua ja 2 urosta, pentueen isänä Danaway Inquistor "Jere",
lisätietoja Jerestä löydät kennel Frinan sivuilta tai klikkaamalla linkkiä Jeren kuvan alla!
Jere
Isä: Danaway Inquistor
Lonkat B/B
Diiva
Emä: V-06 Ariellan Brinna Tina
Lonkat A/A
Kuvia pennuista löydät täältä

Kuvia Jerestä