Diiva
V-06 ARIELLAN BRINNA TINA "Diiva"

Diiva tietokannassa

s. 1.12.03
i. Fansett Brave Heart
e. V-01 Kanelin Vauhti-Valma
Kasv. Airi Sankala, kennel Ariellan

Lonkat A/A

29 x ERI, 7 x SERT, 2 x ROP, 7 x VSP, 4 x vara-SERT, CACIB, vara-CACIB


Diiva on nimensä mukaisesti diivaileva, kaunis energiapakkaus. Se on tottelevainen ja oppii nopeasti uusia juttuja. Omapäisyyttäkin löytyy. Diiva rakastaa vapaana juoksemista. Pentuna se karkailikin usein omille teilleen. Karkumatkoillaan se oppi menemään jäniksenjäljessä. Koitimme kitkeä tämän jänis-innostuksen pois, mutta ei auttanut. Saadessaan vainun jäniksestä, se hullaantuu täysin. Kanakoira, joka ajaisi jänistä, (jos vain annettaisi mahdollisuus siihen), ei kuulosta kovin hyvältä.

Diiva otettiin meille alunperin vain "sohva-championiksi". Ihastuin irlanninsetterin kauniiseen ulkomuotoon ja upeaan väriin. Setterin upea liike sen juostessa, on kaunista katseltavaa. Lihakset tekevät työtä, hapsut hulmuavat ja auringon paistaessa kyljet kiiltävät upean punaisina.

Diivan kanssa harrastamme näyttelyitä. Se on saavuttanut seitsemän sertiä. Koira itse ei juurikaan pidä näyttelyissä käymisestä, koska niihin pitää mennä autolla ja se kammoaa autossa oloa. Kehässä esiintymisestä se on kyllä oppinut nauttimaan. Alussa oli vaikeaa saada se liikkumaan, mutta nyt meillä on "salainen ase", jäniksenkäpälä, houkuttimena sille.

Diiva on ollut opettelemassa tottelevaisuutta koirakoulussa. Aloitimme koulutuksen sen ollessa nelikuinen. Tai, jos ihan totta puhutaan, niin se oli kyllä emäntä, joka siellä kävi opettelemassa, miten opettaa koiraa. Näyttelykoulussakin olemme käyneet.

Metsällä Diiva ei käy, sillä se ei ole lainkaan kiinnostunut linnuista. Sen kanssa touhutaankin kaikenlaista muuta, että se saa purettua energiaansa. Se ei ole oikeastaan koskaan tehnyt mitään pahoja, tai tuhonnut mitään. Kiltti ja (melko) luotettava koira kaikinpuolin. Haastetta koirassa kyllä on riittänyt, koska silläkin on ollut kaikenlaisia omia päähänpistojaan ja tottelemattomuuskausiaan. Vauhtia ja energiaa riittää. On koirassa pehmeäkin puolensa. Se nauttii sylissä olemisesta ja siitä mitä enemmän sitä huomioidaan.

Diiva käy ihan joka ilta sanomassa minulle hyvää yötä käydessäni nukkumaan. Se tulee nojaamaan sänkyämme vasten puolelleni ja haluaa hiukan rapsutuksia, ennenkuin kömpii omaan sänkyynsä nukkumaan. Aika näyttää mitä tulevaisuus tuo Diivalle tullessaan.

Kuva isompana


Diivan isä "Pepi"


Diivan emä "Lola"